Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем с чисто нов термостат Беар

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от JORDANGT Покажи съобщение
    Може ли и аз да споделя нещо по темата без да взимам страна по иначе излишно големия спор.
    Имам 156 2.0 ТС (с кора под мотора) и след няколко смени с уж работещи термостати не постигнах никакви резултати.Следователно си взех БЕР за 100лв. и след десет обезвъздушавания пак имам колебания на уреда между 60* и 100* когато е в движение.На място си качва до 90* перката си включва и всичко е ОК.
    Имам и 147 1.6 ТС (без кора) и след замяна на термостата и охладителната течност и самообезвъздушаване и зиме и лете си кове на 90* без никакви амплитуди.
    Също така имам 146 1.8 ТС и там нямам никакви проблеми след същата манипулация.

И трите коли са с ГИ ако има значение.

Поздрави на всички
    За 2.0 ситуацията не е нормална. За да пада температурата до 60 гр. означава, че термостатът пропуска прекалено много течност, когато е в затворено положение или не затваря добре, или има нещо преправяно по инсталацията, заради което той бива байпасван.
    Добре е проблемът да се отстрани, защото това не е здравословно за мотора.

159 1.8 MPI
    166 2.0 TS (ex)

Comment

• Вие ме уплашихте с тия термостати ! Моята почва да загрява маркуча след термостата дето влиза горе по табло на 60 градуса.Следователно е останал отворен знам ли.На място вдига 90 градуса след 1 час при температура навън от 30+ градуса.Новия термостат го взех вече на BEHR TI 146 88 охладителна течност нова чака...ама като чета се колебая да почвам да го сменям
      П.П
      Само да спомена ако някой се интересува TI 146 88 е новия номер на BEHR преди G.1031.88
      Last edited by eproHD; d.m.y г., 18:35.
      Alfa Romeo 147 1.9 JTD 16V M-JET 140hp 192A5.000,6 marce-DISTINCTIVE +SELENIA WR (WIDE RANGE) 5W-40 - временно спряна от движение....
      Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 20V 210CV
      sigpic

Comment

• На 147 има някакъв предопределен температурен интервал, в който стрелката си стои на 90, дори реалната температура да е 82 например. Ако я закачиш на комп се вижда Би ми било интересно какъв е интервала от-до, ако някой знае.

Comment

• Първоначално публикувано от acho_ Покажи съобщение
          На 147 има някакъв предопределен температурен интервал, в който стрелката си стои на 90, дори реалната температура да е 82 например. Ако я закачиш на комп се вижда Би ми било интересно какъв е интервала от-до, ако някой знае.

Ха добро утро Бай Йордане То на всички по модерни коли от лада и жигула е така
          SAAB 9-5 2.0T Powered by Vialle

Comment

Working...
          X